Yapay Zeka Nasıl Çalışır?

admin

Administrator
Yönetici
Yapay zeka, makinelerin insan benzeri görevleri gerçekleştirmesini, deneyiminden öğrenmesini, yeni girdilere uyum sağlamasını mümkün kılan sistemlerdir. Temelde insan yetkinliklerinin geliştirilmesi ve bunlara katkı sağlanması amaçlanır1. İşte daha fazla bilgi:

  • Yapay Zeka Nedir? Yapay zeka, belirli görevleri yerine getirmek için insan zekasını taklit eden ve topladıkları bilgileri yineleyerek kendilerini geliştirebilen sistemler olarak tanımlanır. Bu sistem, var olan durumları gözlemleyerek daha önceden belirlenen parametreler doğrultusunda ilgili durumu işler ve buna yönelik bir tepki verir. Yapay zeka, günümüz teknoloji sistemlerinden ayıran en önemli özellik insan zekasını taklit edebilmesidir.
  • Yapay Zekanın Tarihi: Yapay zeka terimi 1956’da ortaya atıldı ve günümüzde daha popüler hale geldi. İlk dönemlerde, yapay zekaya yönelik çalışmalar problem çözme ve sembolik yöntemler gibi konular ile ilişkilidir. Sonraki dönemlerde ise makine öğrenmesi ile gelişen yapay zeka günümüzde konuşmayı, görüntüleri ve verileri tanıma, tahminlerde bulunma gibi işlemleri yerine getirebilmesini sağlayan derin öğrenme ile gelişmeye devam ediyor.
  • Yapay Zeka Nasıl Çalışır? Yapay zeka, büyük ölçekli verileri akıllı algoritmalar ve yinelemeli işlemleme ile birleştirerek çalışır. İşlenen verilere ait desen veya özellikler yapay zekanın otomatik olarak öğrenmesini sağlar. Makine öğrenimi, yapay sinir ağları ve derin öğrenme teknolojisi gibi yöntemlerle çalışır.
 
Üst